Riksdaler/Pengar/Cash/Kronor/Mynt/Sedlar/Kontanter/Kredit/Kort/Spänn/Plånboksinnehåll
(inte för att jag fick betalt, men)

Idag jobbade jag på djurexpot på skolan. Det vart lyckat och jag hade faktiskt kul! Det var roligare än jag trodde att ansiktsmåla små barn. Jag fick måla ett jättegulligt downs syndrombarn och hon ville jämt kolla på vad jag gjorde så hon vred huvudet samtidigt som jag målade på hennes kind och då gick det ju inte så bra, så hennes personliga assistent fick hålla i hennes huvud så jag kunde rita klart hennes sjöstjärna. Sen vart hon jätteglad och kollade sig i spegeln och skrattade och visade alla omkring och var jättesöt! She made my day!


Sen målade jag också ett barn som jag först pratade svenska med men hans pappa sa att han kom från england så jag pratade engelska istället (pappan sa att han förstod) men grejen är att jag tror han lurade mig. Jag upprepade "Close your eyes" hela tiden, men ungen kollar först på mig, sen åt höger! Så jag sa det igen och gjorde en ansats med penseln mot hans öga, men tror ni inte att ungen kollar bort igen! Han var lite jobbig för han förstod inte. Hehe, och sen när jag sa att han var färdig så satt han bara kvar och glodde på mig och på golvet. Till slut fick farsan slita bort honom, haha. Men han var söt iaf.

Och slutet var klockrent! Vi skulle stänga klockan 16.00 men jag hade inte hjärta att säga nej till de sista barnen. Så Owe (min lärare) samlade båda klasserna och skulle prata om hur det gick samtidigt som jag satt kvar och målade på den stackarn som vart kvar + hans mamma och brorsa. Men Owe pratade på ändå och skoja lite om att det var så bra att besökarna inte ville gå hem, jag såg att mamman skämdes lite men jag kunde ju lixom inte skicka hem honom med en halvfärdig ansiktsmålning, hehe. Men så tog Owe fram bullar och saft grejer och sa typ "Nu har ni varit så duktiga så..." och den första som sprang fram var brorsan till han jag målade och han tänkte nafsa åt sig en bulle! Alla bara skrattade och mamman skämdes. Han fattade inte att det var till oss, inte till dem. Jag tyckte synd om honom då, han ba: " Ååh!" och sprang fram och mamma ba: "NEJ!". Haha så söt.
Ps. jag var så stressad med den sista så hans tiger såg mer ut som en pumpa med streck, men jaja. Man gör vad man kan, eller hur?
Halleluja everybody!