PT-Fia la upp en lista. Som det stora fan jag är av både Fia och listor så kör vi.
  1. Hur mår du just nu?
    Jag känner mig som en potatis. Men en lycklig potatis. Med en 80-årings kropp.
 
  1. Hur känns din kropp?
    Lustigt att nästa fråga är denna. Jo, jag sa just det att den känns som en 80-årings. För ett år sedan var jag stark, graciös och som ett vilddjur i skogsspåren i Grimsö. Nu, going on eighty. Däremot känns det lämpligt. Det är en lämplig tid nu. Min kropp tar igen det den inte fått yttra sig när annat varit problematisk. Nu är jag lugn, så nu brakar det loss. 
 
  1. Trivs du med dig själv? Vad trivs du med? Vad vill du förändra och varför?
    Jag älskar mig själv. Från hjärtat. Jag är inte snäll mot mig själv alltid. Och jag är inte 100 % nöjd varje dag, men när det kommer till kritan så hyser jag stor kärlek och respekt till både mitt inre och min 80-åringkropp.
 
  1. När gav du dig själv en komplimang, ett snällt ord eller en omtänksam tanke senast?
    
Ganska nyligen. Det snällaste jag brukar säga är att var sak har sin tid. Varje tid har sina problem, sina glädjeämnen och sitt fokus. Det känns applicerbart på allt.
 
  1. Vad har du för relation till din kropp?
    Säkert som många andras. Osund och sjuk en dag medan en annan dag är den mitt tempel och jag vill hylla den för att den tar mig framåt. Jag väljer att fokusera på de bra dagarna. Jag vet ju att det är andra saker i livet som får mig att tänka illa saker om min kropp. Allt från lågt blodsocker till min mentala hälsa. 
 
  1. Hur ofta är du stressad och i vilka situationer? Hur hanterar du stress? Har du någon gång känt att stressen tagit över?
    När jag behöver prestera. Jag försöker andas och möta mina rädslor och min oro. Övning ger färdighet. MÅNGA gånger. Men man lär sig något varje dag. 
 
  1. Finns det något du saknar i din hälsa?
    Ett sunt förhållande till mat. Men jag siktar på balans istället. Jag kommer ha svårt att någonsin hitta vad jag ser som det perfekta förhållandet till mat. Så jag väljer att tänka att var sak har sin tid. Se där, funkade här med. Just med det här gör jag vad jag kan, och är nöjd med det. I övrigt skulle jag vilja minska med stillasittandet och istället röra på mig mer.
 
  1. Tränar du så ofta som du vill?
    Inte just nu då min kropp inte är överens med mig. Men det kommer tillbaka. Var sak...
 
  1. Hur ofta är du sjuk? Finns det ett mönster?
    Väldigt sällan. Faktiskt. 
 
  1. Vilken är din dröm?
    Mer rörlighet. Mindre skärmtid. Sambo med min karl. Att alla nära och kära flyttade till Jönköping. Men när man skulle nå den drömmen skulle jag säkerligen hitta något annat jag vill ha. Så lika bra att nöja sig redan nu. Eller nej, njuta. Jag tycker "att nöja sig" låter så tanigt. Jag njuter.

Hur kändes det att svara på de här frågorna? Vad tycker du att de säger om din nuvarande hälsa? Är det något du direkt känner ett behov av att förändra? Dela gärna med dig av insikter och tankar. Det går självklart bra att vara anonym.

Jag tappade min anonymitet när jag publicerade inlägget tror jag. Det kändes bra. Det kändes bättre än mina två senaste höstar vilket visar på mina framsteg. Och min framtid. I'm riding the wave...