1. Vad ville du bli när du var liten?

Veterinär.

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Veterinär.

3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?

Bäst: Eng/Sve/Matte/NO/SO/Idrott/Bild

Sämst: Musik/Hemkunskap/Syslöjd/Träslöjd/Spanska

Har jag missat någon kurs? Jag är en så kallad "ganska-ok-på-allt-men-inte-bäst-på-något"-person. Så dessa är mest vad jag tyckte var roligt vs mindre roligt. Ser tydliga naturvetenskapstendenser här. Fast a, lika väl samhällskunskap i och för sig. Man ser vad man vill se. Go naturvetenskap!

4. Vad gjorde du efter gymnasiet?

Gick naturvetenskapligt basår för att kunna plugga vidare, reste, jobbade, pluggat i 5 (!) år (nästan).

5. Vilket var ditt allra första jobb?

Som lokalvårdare på ISS.

6. Vad har du haft mer för yrken?

Tvättbiträde på Piccolotvätten, jobbat i juicebar på Top Juice, glassdistributör på GB, jobbat på kontor på Diplom-is/Triumf Glass, butiksbiträde i sportbutik, djurvårdare på Skansen, djurvårdare på Borås Djurpark, studentinformatör på Vision fackförbund och arkivassistent på Länsstyrelsen.

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Att kolla vilka faktorer som påverkar ett rådjurskids hemområde (student).

8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?

Starka: jag är stark, fysiskt och mentalt. Bra på struktur, bra på att få saker gjorda, bra på att lyssna. Medlare. Och glad!

Svaga: Jag har ett behov av att planera. Jag vill göra allt samtidigt. Min effektiva sida kan ta över och jag kan känna en viss stress även om saker behöver gå långsamt. Jag behöver kaffe.

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb? 

Ökat försäljningen på glass under en kall sommar. Strukturerat och förenklat gruppens planering och genomförande av event som studentinformatör. Gjort kunder/besökare glada genom att vara glad på Sportringen/Skansen/Borås. Lagt tid på berikning trots stress på djurparker, men även haft tid till att städa inför nästa kollegas ankomst.

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Jag vill gärna jobba som vilthandläggare. Men någon slags handläggare är en dröm just nu. Jag vill hantera ärenden, människor i samband med påverkan på djur och natur. Jag vill öka förtroendet för myndigheter och lagstiftning, och själv förstå ännu mer utav det.

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Artist. Och allt inom bygg.

12. Vad gör du om fem år?

Då har jag ett hus tillsammans med Petter. Då har jag fast jobb och en trivsam vardag med lediga kvällar och helger. Då har vi troligtvis ett barn och vi har rest till åtminstone två olika kontinenter utanför Europa. Jag arbetar med djur eller natur på en myndighet, konsultfirma eller annat privat bolag. Jag har tagit jägarexamen och gått strökurser i miljörätt, floristik och faunistik vid sidan av mitt jobb. Vi har en hund och en katt som jag tränar regelbundet. Jag känner mig trygg i min kropp och har bra kontakt med nära och kära. Vi bor någonstans i Sverige (där har jag narrowed it down bra). 

13. Vad ska du göra nu? (La till denna själv)

Fortsätta sammanfatta mitt manus till min presentation som kommer blir grym!